Opel Kadett B
Opel Kadett B

Opel Kadett B

bVision & Photography

Hallo Sjoerd,
het is geen 1 april grap, maar deze auto is gewoon ouder dan ik ben. Dit model Kadett hebben wij vroeger ook nog wel gehad, maar dan wel knaloranje. Ik kwam hem tegen tijdens een wandeling door de stad.
Zo begon de mail van Di Mario van zijn weblog Di Mario.info. Kunnen jullie meteen uitrekenen hoe oud hij in ieder geval niet is…
De Opel Kadett was naast de Volkswagen Kever de tweede degelijke Duitse auto voor de normale man. je ziet er alleen in het huidige straatbeeld nog maar zelden ene rijden. De Kadett B was uiteraard de opvolger van de eerste naoorlogse Kadett A en werd gebouwd in Bochum. Gezien de lage prijs en ten opzichte van de concurrentie bood de Kadett begin jaren zestig voldoende veiligheid, rijplezier en betrouwbaarheid voor de gewone man. Het werd een succesverhaal in de geschiedenis van Opel. Het uiteindelijke stoppen dan de productie van de Kadett werd Opel dan ook niet in dank afgenomen. De Opel Astra werd dan ook niet echt gezien als de opvolger van de Kadett en veel fervente Kadett rijders kozen voor een andere auto.

merk
Opel
model
Kadett type B
type
Oldtimer
kenteken
17-26-MT
Kleur
blauw (vlgs RDW)
Bouwjaar
1970
aantal cilinders
4
vermogen
44 kW (59 pk)
cilinderinhoud
1100 cm3
brandstof
Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 reacties

  1. Bij Opel Kadett moet ik altijd denken aan verhaal begin zeventiger jaren. Komt een vriendin in paniek de kroeg binnenlopen. Mijn dochter gaat helemaal in de fout. Ik heb als moeder gefaald in haar opvoeding, oh wat erg dat dit mij overkomt schaam me dood. Joh Els, wat is er aan de hand ga zitten neem een wijntje en vertel. Mijn dochter zei vanmorgen dat ze later een Opel Kadett wil omdat daar de kinderwagen zo mooi in past.

  2. Frank

    Mijn Schoonvader had er een in het groen, daar heb ik ook vaker mee gereden. Er was eigenlijk niks mis mee gezien de tijd toen, tegenwoordig zou ik dit bestempelen als uitermate spartaans, gezien de opties die er in mijn huidige auto zitten.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.